Nieuws
508645
Nieuws

Aviici moet opnieuw tour afzeggen

Avicii heeft zijn agenda tot en met het einde van het jaar leeggemaakt. De dj kampt met grote vermoeidheid.

Onder meer optreden is in de VS, China en Japan zijn uitgesteld tot volgend jaar, zodat de dj even tot rust kan komen. Dat laat zijn woordvoerder weten aan Billboard. De druk van het toeren, opnemen van zijn nieuwe album en regisseren van zijn eigen videoclips zou de dj teveel zijn geworden.

"Ik kijk er naar uit om met mijn team te blijven innoveren om grote veranderingen in te luiden, en niet alleen met mijn muziek", meldt Avicii in een statement. "Ik heb nu de mogelijkheid om op mezelf te focussen en tijd te nemen om normaal op te groeien, of tenminste zo normaal mogelijk. Daarvoor heb ik nooit de kans gehad."

De dj kan rekenen op grote steun van mensen om zich heen. "Mijn team, label en familie moedigden me aan om dit nu te doen en ik realiseer me dat veel mensen in mijn positie die kans niet krijgen."

Vorig jaar schrapte de Zweedse dj ook al optredens nadat hij kampte met gezondheidsproblemen. Ook toen nam hij teveel hooi op zijn vork, onthulde hij destijds. "Het plan was een maand vrij te nemen, maar in werkelijkheid zat ik 12 uur per dag in de studio en daarna ging ik direct weer toeren. Het is in de muziekindustrie moeilijk om nee te zeggen. Je wilt altijd en overal draaien.''