Nieuws
508767
Nieuws

Blog van een brugpieper

'Ik had zin om mijn huiswerk te maken'

GEEN - Voor de eerste keer naar de middelbare school is niet alleen heel spannend voor kinderen, maar ook voor ouders. Gaat het allemaal wel goed? We volgen deze week de twaalfjarige Destiny en geven zo een kijkje in het leven van een brugpieper. Vandaag: de allereerste échte lesdag.

Na twee dagen kennismaken met de school, klas en docenten was het vandaag toch echt tijd voor de allereerste échte lesdag. Best wel een beetje spannend, hoor! Zoals verwacht begon deze woensdag met een zoektocht naar de lokalen. Want waar zat dat wiskundelokaal ook alweer? En was biologie nou boven of beneden? Ik wist het niet meer ...

Stapels huiswerk

De vakken die vandaag op mijn lesrooster stonden waren wiskunde,  Nederlands, mens en natuur (een soort biologie) én Duits. Niet zo'n lange eerste dag dus. Waar ik heel erg aan moest wennen was, dat je in tegenstelling tot de basisschool, tijdens de lessen vooral uitleg krijgt en geen opdrachten maakt.

Alleen als er aan het einde van de les nog tijd over is, mag je alvast aan je huiswerk beginnen. Wat ik vandaag trouwens direct meekreeg. Stapels! Toch vond ik het niet erg én had ik zelfs zin om de opdrachten te maken. Ik vond het allemaal erg interessant. Ja, écht! Al zal dat in de toekomst waarschijnlijk wel veranderen, denk ik.

Vrije tijd

Ik ben dan thuis ook maar direct begonnen met de huiswerkopdrachten. Als ik het nu doe, heb ik in het weekend weer meer vrije tijd. Want als er iets is wat ik van mijn drie oudere zussen heb geleerd én wat ze mij als brugpieper steeds in de oren knopen: maak je huiswerk op tijd. Dus, bij deze.

Lees ook de andere blogs van Destiny:

Destiny is 12 jaar en is deze week begonnen op een vmbo-school. Om jullie een kijkje te geven in het leven van een brugpieper volgen we haar deze week op de voet!