Nieuws
508798
Nieuws

Horen, zien en meepraten: tv tip

Een leven met downsyndroom

GEEN - Het is duidelijk dat het televisieseizoen 2015/2016 langzaam maar zeker op gang komt. Nieuwe programma’s worden aangekondigd, maar ook veel vertrouwde series worden geprolongeerd. Vanavond volgt Chris Zegers vier jongeren met het syndroom van down.

Het programma Down voor dummies zou eenmalig zijn, maar BNN was zo enthousiast dat de omroep er een vervolg aan geeft. Barry Atsma hield het bij één keer, vandaar dat Chris Zegers het stokje van hem over neemt. Het is voor de 3 Op Reis-presentator voor het eerst dat hij een programma presenteert dat niets met reizen te maken heeft. „Een nieuwe ervaring en zeker een verrijking. Het is echt een feest en een voorrecht om dit programma met Britt, Sophie, Tobias en Sjoerd te maken. Ze zijn open en ontwapenend en tegelijkertijd ook energiek en vol humor.”

Zegers volgt het leven van deze vier jongeren met het syndroom van Down. Ze nemen hem mee in hun leven en delen open en eerlijk alles over hun zoektocht naar zelfstandigheid, hun ambities en natuurlijk… de liefde! Ohoh, als een van de dames nu maar niet verliefd op hem wordt. Hoewel, dat leverde in de eerste reeks, toen het Atsma overkwam, wel aandoenlijke televisie op.

NPO 1, 22.10 UUR

Over Ronneke

Televisiekijken, boeken lezen en naar muziek luisteren als dagelijkse job. Wie wil dat niet? Journaliste Ronneke van der Genugten geniet van deze droombaan. Gelukkig deelt ze die bevindingen nu ook dagelijks met ons op VROUW.nl!