Nieuws
508892
Nieuws

Wat staat er deze week in VROUW magazine?

''Ik ben een behoorlijk misbaksel''

GEEN - Elke vrijdag komt er een nieuw VROUW magazine uit: boordevol persoonlijke verhalen van vrouwen en columns van vaste gezichten Sandra Schuurhof, Daphne Deckers en Bert Dijkstra. Nu ook op VROUW.nl: een blik op alles wat je deze week in VROUW magazine week 37 terugleest.

''Ik ben eindelijk mijn schild kwijt''

Enna van Duinen (46), coach en moeder van een dochter (17), ziet de burn-out die ze twee jaar geleden kreeg als een cadeautje.

''Voorheen werkte ik als zakelijk adviseur bij een bank, maar dat trok ik niet meer. Ik deed mij voor als een strenge bakmedewerker, omdat ik dacht dat ik dat moest zijn. Sinds mijn burn-out is dat schild weg. Na de innerlijke verandering kwam de uiterlijke. Ik ben veel bewuster bezig met mijn lichaam en ook toegankelijker geworden. Nu werk ik voor mezelf als coach op de werkvloer.''

>> Benieuwd naar het volledige verhaal van Enna? Je leest het interview deze week in VROUW Magazine.

Vakantie tussen de vluchtelingen

Lesbos wordt overspoeld door bootvluchtelingen, soms wel duizend per dag. Op zoek naar rijkdom en geluk, of naar vrijheid en veiligheid? Journalist Marion van Es reisde naar het Griekse eiland af wie die mensen zijn en hoe de toeristen ermee omgaan.

Heuvels met olijfbomen, een helderblauwe zee en authentiek Griekse dorpjes: Lesbos is niets voor niets populair onder vakantiegangers. Maar dat is helaas niet de enige reden waarom mensen het eiland aandoen. Aangezien het op vier kilometer van Turkije ligt, is het een uitvalbasis voor vluchtelingen die illegaal de oversteek naar Europa willen maken.

>> De volledige reportage met Marion van Es lees je in VROUW Magazine.

''Ik ben een behoorlijk misbaksel''

Cabaretière Sara Kroos (34) is de koningin van de zelfspot. Dus schreef ze een boek over haar 'dikke kont' én liefde voor taarten maken: een gouden combinatie.

''Aankomen, afvallen en weer aankomen; het is al vanaf mijn twintigste een thema in mijn leven. Op het podium heb ik me nog nooit druk gemaakt over de grootte van mijn lichaam. Ik maak er juist grappen over. Zelfs toen ik op mijn zwaarst was, liet ik mijn buikje zien. Maar in het normale leven schaam ik me wel. Als ik in de spiegel kijk, denk ik: er zit te veel buik en ik heb een te dikke kont.''

>> Benieuwd naar het volledige interview met Sara Kroos? Je leest het in VROUW Magazine!

Mijn borsten geef ik een...

Ze zijn er in alle soorten, maten en vormen. En allemaal hebben ze een verhaal. Deze vijf lezeressen durven zich kwetsbaar op te stellen en geven hun borsten een cijfer.

Judith Webber (40), spreker en coach voor een vrijer leven, woont bijna samen, heeft een zoon (8). ''Ik was nog heel jong toen mijn borsten begonnen te groeien, een meisje in een vrouwenlichaam. Het eindigde bij cup F, terwijl ik verder slank was. Ik voelde mij er niet fijn bij, mijn lijf was uit verhouding.''

>> Benieuwd naar de reportage met Judith en de andere vier vrouwen? Je leest het deze week in VROUW magazine!

Elke vrijdag VROUW magazine in de bus? Neem dan een (weekend)abonnement op De Telegraaf.