Nieuws/Buitenland
508913
Buitenland

Britse politie op dooie akkertje naar overval

BIRMINGHAM - De politie in de regio West Midlands in Engeland rijdt met haar auto's noodgedwongen met vijftig kilometer per uur naar een overval. Door bezuinigingen heeft zij slechts de beschikking over auto's waarop geen sirene is gemonteerd. De Engelse wet bepaalt dat ook de politie zich aan de verkeersregels moet houden wanneer geen sirene wordt gebruikt. En dus heeft de korpsleiding haar agenten de strikte opdracht gegeven de maximumsnelheid hoe dan ook niet te overschrijden.

Automobilisten die normaal gesproken opzij gaan voor een auto met sirene, sukkelen nu rustig voort en houden de surveillance ongewild op. De gefrustreerde agenten klagen, maar de leiding houdt voet bij stuk. Het afgelopen jaar werden de 109 nieuwe Vauxhalls Corsa van het Midlandskorps honderd keer gebruikt om kalm aan naar een spoedgeval te rijden.

De korpsleiding verwijst naar aanleiding van de klachten van de surveillanten naar de enorme bezuinigingen van wel 40 procent die moeten worden doorgevoerd. Het hoofd van de nationale politie heeft verklaard dat mensen die zijn bezocht door inbrekers, er rekening mee moeten houden dat soms helemaal geen politie meer langskomt.