Nieuws/Binnenland
508936
Binnenland

Advocaat: bijna onwerkelijk deze uitspraak

ASSEN - „Geweldig nieuws. Onwerkelijk bijna”, zo reageert advocaat Pieter Huitema van de WAG en de woningcorporaties op de uitspraak van de rechter dat de waardevermindering van de huizen in het Groninger aardbevingsgebied nu al door de NAM moet worden gecompenseerd.

„Dit gaat zo veel mensen aan en is zo iets groots. Dat een rechter dan zonder twijfel en zonder blikken of blozen tot deze uitspraak komt is super”, zegt de raadsman. „Voor mensen in het aardbevingsgebied is dit een grote steun in de rug.”

Huitema stelt dat de rechter de WAG en woningbouwcorporaties op alle punten in het gelijk heeft gesteld. „Natuurlijk heeft de NAM het recht om in beroep te gaan, maar het zou verstandig zijn als de NAM nu met ons om de tafel gaat zitten om tot een berekeningssystematiek en oplossing te komen in plaats van verder te procederen.”

De winnende partijen beraden zich woensdag op de gevolgen van de uitspraak en wat de vervolgstappen kunnen zijn. 's Middags doen ze daar in Groningen verdere mededelingen over.