Nieuws
508945
Nieuws

The Passion volgend jaar in Amersfoort

AMERSFOORT - Het Bijbelse spektakel The Passion strijkt volgend jaar neer in Amersfoort. „De stad Amersfoort is een prachtig decor voor The Passion 2016”, zei EO-directeur Arjan Lock woensdag.

Met de keuze voor Amersfoort viel een aantal andere steden af, waaronder Den Helder. „Amersfoort wil enthousiast meewerken en heeft een prachtige binnenstad. We hebben als organisatie een groot aantal voorwaarden op ons lijstje, waaronder de geschiktheid van het plein en bijvoorbeeld veiligheidsvoorschriften”, zegt Lock.

Eerdere edities van The Passion werden gehouden in Gouda, Rotterdam, Den Haag, Groningen en Enschede. De zesde editie wordt gehouden op Witte Donderdag 24 maart 2016.

Lock: „Tot onze eigen verbazing wordt het evenement steeds populairder. In 2011 vroegen we ons nog af of een eigentijdse muzikale vertelling van het paasverhaal wel zou aanslaan bij kijkers en bezoekers, maar ieder jaar staan de pleinen vol en stijgen de kijkcijfers. Daarnaast deden het afgelopen jaar meer dan 100.000 mensen mee aan de virtuele processie. We zijn als omroep erg blij met deze enorme reikwijdte. We vertellen daarmee het belangrijkste verhaal uit de Bijbel.”

De komende editie organiseert de EO voor het eerst met de KRO. Tijdens de live-uitzending zal de gebruikelijke processie worden gehouden, waarbij ruim duizend deelnemers met het verlichte kruis naar het hoofdpodium lopen. Later wordt bekendgemaakt wie Jezus en Maria vertolken.