Nieuws/Buitenland
509059
Buitenland

Vluchtelingen uit voertuig Oostenrijk gehaald

WENEN - De politie in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen heeft 24 Afghaanse vluchtelingen ontdekt in een bestelwagen. Ze zijn bevrijd en maken het goed, liet de politie dinsdagavond aan het Oostenrijkse persbureau APA weten. Waarschijnlijk kwam de bestelbus uit Hongarije. Het voertuig was helemaal afgesloten: frisse lucht was er voor de vluchtelingen niet.

De bestuurder vluchtte toen zijn wagen aan de kant werd gezet, maar kon worden gepakt. De schuifdeur van het voertuig was van binnenuit dicht gelast en de achterdeur aan de buitenkant afgesloten. De vluchtelingen hadden de wagen in nood volgens de politie niet kunnen verlaten.

Een woordvoerder omschreef de laadruimte als erg klein. Toch was er volgens hem geen direct levensgevaar, omdat de gezondheid van de Afghaanse jongeren goed was.

Vorige week werden in Oostenrijk in een vrachtwagen uit Hongarije de lichamen van meer dan zeventig vluchtelingen ontdekt. De truck was achtergelaten langs de weg met de vluchtelingen in het laadruim, die toen vermoedelijk al dood waren.