Nieuws
509161
Nieuws

Blog van een brugpieper

'Dankzij de iPad geen zware boekentas'

GEEN - Voor de eerste keer naar de middelbare school is niet alleen heel spannend voor kinderen, maar ook voor ouders. Gaat het allemaal wel goed? We volgen deze week de twaalfjarige Destiny en geven zo een kijkje in het leven van een brugpieper. Vandaag: de tweede dag op school.

Hoewel ik de eerste dag erg zenuwachtig was, had ik op dag nummer twee vooral heel veel zin om naar school te gaan. Ik ken de school en mijn mentor al (een beetje), heb al een aantal vriendinnen én er stonden leuke dingen op de planning.

Leren met de iPad

Vandaag kregen we onze eigen iPad uitgereikt, omdat er vanaf dit jaar niets meer met boeken gedaan wordt. Daar ben ik alleen maar blij mee. Zo hoef ik niet iedere avond mijn tas te vullen met verschillende boeken en te slepen met een zware tas, zoals ik dat wel heb gezien bij al mijn zussen. Pff ... heb ik liever de iPad. Daarnaast is het ook in de les heel handig, ontdekte ik vandaag. Met één druk op de knop wissel je namelijk zo van het biologieboek naar het wiskundeboek. Scheelt alweer zoeken in de tas.

Brr, wiskunde

Na het uitreiken van de iPad was het tijd voor een kennismakingsrondje met de docenten en de vakken die ik dit jaar ga volgen. Erg leuk om ze te ontmoeten en te zien wat ons te wachten staat. Het leukste vak lijkt mij mens en maatschappij. Vooral omdat ik erg geïnteresseerd ben in geschiedenis en cultuur. Maar rekenen, daar ben ik niet zo goed in. Dus tegen wiskunde zie ik het meeste op.

Beter leren kennen

Het laatste gedeelte van deze dag brachten we door op de atletiekbaan, een dorp verderop. We werden verdeeld in groepjes en deden verschillende spelletjes. Erg leuk omdat je samen moet werken, veel kletst en elkaar daardoor nog beter leert kennen. Als de lessen dan écht beginnen, dan ken je elkaar ook wel een beetje. Kortom: dag twee was opnieuw erg leuk.

Lees ook de andere blogs van Destiny:

'De zenuwen verdwenen al vrij snel'

Destiny is 12 jaar en is deze week begonnen op een vmbo-school. Om jullie een kijkje te geven in het leven van een brugpieper volgen we haar deze week op de voet!