Nieuws
509164
Nieuws

Blog van een brugpieper

‘De zenuwen verdwenen al vrij snel’

GEEN - Voor de eerste keer naar de middelbare school is niet alleen heel spannend voor kinderen, maar ook voor ouders. Gaat het allemaal wel goed? We volgen deze week de twaalfjarige Destiny en geven zo een kijkje in het leven van een brugpieper.

Samen met een groepje vriendinnen van de basisschool fietste ik vandaag voor de allereerste keer naar de middelbare school waar ik vier jaar zal doorbrengen. Best een beetje spannend! Vooral omdat ik niemand kende in mijn nieuwe klas en geen idee had wat ik moest verwachten van dé middelbare school. Gelukkig verdwenen de zenuwen op school al vrij snel.

Nieuwe vriendinnen

We werden door de mentor goed opgevangen en gingen met de hele klas naar een lokaal. Daar namen we plaats in een kring om vervolgens de hele ochtend spelletjes te doen om elkaar en de mentor iets beter te leren kennen. Dat vond ik erg leuk, omdat je zo makkelijker met iedereen praat en ook sneller vriendinnen maakt.

Iets wat ook gebeurde. Aan het einde van de dag had ik al wel een groepje meisjes waar ik het goed mee kon vinden. We zijn de hele dag een beetje met elkaar opgetrokken en hadden het erg naar onze zin.

Grote verschillen

Waar ik wel heel erg aan moest wennen, waren de verschillende lokalen. Op de basisschool had je één lokaal waar je de hele dag zat, nu waren vrijwel alle lessen in een ander lokaal. Dat was wel even zoeken. Het zal dan ook nog wel even duren voordat ik alle lokalen weet te vinden, denk ik.

Het grootste verschil met de basisschool? Behalve de lokalen, vond ik het ook heel erg wennen dat je leraren nu aan moet spreken met ‘meneer’ en ‘mevrouw’, terwijl je op de basisschool natuurlijk gewoon juf en meester zegt. Al raak je daar ook wel vrij snel weer aan gewend.

Zenuwen

Vanochtend was ik toch wel zenuwachtig voor deze eerste dag op dé ‘grote’ school, maar toen ik aan het einde van de dag weer op de fiets zat, vond ik het vooral erg leuk. Ik heb al leuke mensen leren kennen en heb zin om te beginnen op de middelbare school!

Destiny is 12 jaar en is deze week begonnen op een vmbo-school. Om jullie een kijkje te geven in het leven van een brugpieper volgen we haar deze week op de voet!