Nieuws/Binnenland
509388
Binnenland

Verzoek om seizoenskaart FC Utrecht in te leveren

Spekman negeert oproep van VVD

Utrecht - PvdA-voorzitter Hans Spekman weigert zijn gekregen FC Utrecht-seizoenkaart voor het leven in te leveren. De VVD in de Utrechtse gemeenteraad roept de socialist op dat wel te doen.

Spekman kreeg de seizoenkaart destijds als dank voor zijn inspanningen om FC Utrecht overeind te houden, maar de deal die hij sloot, zorgde ervoor dat ruim twintig miljoen euro uit de gemeentekas verdampte.

De PvdA’er sloot als wethouder van Utrecht een lening van 25 miljoen euro af namens het stadsbestuur. Utrecht is, naar nu blijkt, ruim twintig miljoen kwijt en heeft zich definitief teruggetrokken uit het financiële debacle.

De gemeente heeft haar vordering, die voortvloeit uit de lening van 25 miljoen euro, verkocht aan de Rabobank. Met deze overeenkomst is zes miljoen euro gemoeid. „Het heeft ons veel geld gekost, maar gezien de omstandigheden ben ik tevreden dat in elk geval de financiële betrokkenheid beëindigd is”, zegt wethouder Kees Geldof.

Spekman laat weten niet van plan te zijn de seizoenkaart in te leveren. „De gemeenteraad van Utrecht heeft destijds alle belangen afgewogen en ingestemd met een plan om FC Utrecht voor haar inwoners te behouden. Als het aan de VVD, D66 en de SP had gelegen, had Utrecht geen professionele voetbalclub meer gehad. Dat het reddingsplan niet zonder financiële risico’s was, is vanaf het allereerste begin door het hele college duidelijk gemaakt aan de gemeenteraad.”

Lees het hele artikel hier.