Nieuws/Binnenland
510483187
Binnenland

Jonge Nederlander redt kinderen uit Belgisch water

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

NAMEN - Een Nederlandse jongere heeft gisteren meerdere kinderen uit een vijver in het Belgische Namen gered. De redder hoorde de kinderen schreeuwen, nadat de 25-jarige moeder met hen in het water was gesprongen.

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

Het Openbaar Ministerie in België gaf vandaag een persconferentie over de tragische gebeurtenis die zich maandagavond in het Louise-Mariepark voltrok. De moeder was met twee kinderen in de vijver gesprongen, een derde zat op de kant. Het ging om jonge kinderen tussen de drie en zes jaar.

Twee jongeren hoorden de kinderen gillen. Een van hen liep uiteindelijk naar de vijver om in het water te springen. „Eén van de kinderen die levenloos leek, haalde hij eerst uit het water. Daarna heeft hij ook het andere kind gered. De moeder vond hij niet meer”, meldt het parket aan Het Nieuwsblad. Het eerste kind werd gereanimeerd en net als de twee anderen naar het ziekenhuis gebracht. Naar verluidt zijn ze daar goed aan het herstellen en verkeren ze buiten levensgevaar.

De jonge redder uit Nederland keerde weer huiswaarts, zo meldt het Openbaar Ministerie uit België. De exacte leeftijd of identiteit van de jongeman is niet naar buiten gebracht.

’Moeder weigerde hulp’

Na een zoekslag op maandag werd de moeder niet meer aangetroffen. Duikers troffen haar lichaam dinsdag aan in de vijver. De vrouw liet volgens het parket een briefje achter waarop ze een verklaring voor haar wanhoopsdaad gaf.

Heb je hulp nodig? Dan kun je contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 0900 0113 (24/7 bereikbaar) en 113.nl.