Nieuws/Buitenland
510713688
Buitenland

Donald Trump jr. twittert telefoonnummers Democraten

Donald Trump Jr.

Donald Trump Jr.

WASHINGTON - De zoon van de Amerikaanse president Donald Trump, Donald Trump junior, heeft zaterdag gegevens van een hele reeks Democratische leden van het Huis van Afgevaardigden op Twitter geplaatst. De zoon van de president zei in een eerste tweet in een reeks dat hij ontevreden is dat deze mensen niet achter Trump staan.

Donald Trump Jr.

Donald Trump Jr.

„Deze Democraten in Trump-districten zeiden dat ze achter Trump stonden. Ze logen! Nu is het tijd om van ons te laten horen. Bel ze non-stop, tweet naar ze en zeg ze dat jullie hier niet mee akkoord gaan”, doelt Trump jr. op het afzettingsonderzoek (impeachment) naar zijn vader.

In de tweets heeft hij gegevens van 31 politici online gezet. Het gaat om hun persoonlijke en zakelijke accounts op Twitter en het telefoonnummer van hun kantoor. President Trump retweette het eerste bericht van zijn zoon.

Tekst loopt verder onder tweets.

Op de tweets wordt door supporters goedkeurend gereageerd. Van anderen klinkt afkeuring en cynisme. „Dank je wel Don jr.! Laten we hen allemaal contacteren, bedanken voor een ’yes’-stem over impeachment en doneren voor hun campagnes”, schrijft iemand. Ook anderen roepen op ze te bellen of te doneren.