Nieuws/Binnenland
510958512
Binnenland

10 jaar cel en tbs voor doodsteken vriendin Shelley in Ede

ARNHEM - De 24-jarige Tonnie E. die in juni 2020 zijn vriendin op gruwelijke manier om het leven bracht in Ede, is maandag door de rechtbank in Arnhem wegens doodslag veroordeeld tot 10 jaar cel en tbs met dwangverpleging.

De man gaf toe dat hij 23 juni vorig jaar zijn 22-jarige vriendin talloze keren met haar hoofd tegen de muur sloeg en daarna met meerdere messen in haar hoofd, hals, rug en zij stak. Vervolgens ging hij ’om rustig te worden’ een shaggie roken op het balkon. Daarna belde hij twee bekenden die poolshoogte kwamen nemen en bij het zien van Shelley de politie inschakelden.

De straf komt overeen met wat de officier van justitie had geëist. E. lijdt aan een stoornis die hem parten speelde tijdens zijn daad en wordt verminderd toerekeningsvatbaar geacht.

E. moet aan de moeder 35.000 euro en aan de stiefvader 20.000 euro schadevergoeding betalen, oordeelde de rechtbank.

E. was nog maar een maand eerder met het slachtoffer gaan samenwonen. Hij zegt dat zijn vriendin almaar ruzie maakte en dat er iets knapte toen dat op de ochtend van 23 juni weer gebeurde. „Zoveel woede had ik nog nooit gevoeld”, zei hij in de rechtbank.