Nieuws/Binnenland
511491216
Binnenland

’Veel verborgen dierenleed’

Brabantse puppyhandel dicht om overtreden coronaregels: ’Dit is stemmingmakerij’

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

HILVARENBEEK - Puppyhandel De Meiboom in het Brabantse Diessen blijft voorlopig gesloten. Burgemeester Evert Weys van Hilvarenbeek, waar Diessen bij hoort, heeft het bedrijf laten weten dat de handel in puppy’s onder de huidige coronamaatregelen niet is toegestaan. Met het bezichtigen en verkopen van puppy’s wordt een winkelsituatie gesimuleerd en dat dient voorkomen te worden, aldus Weys.

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

Hilvarenbeek kreeg meerdere klachten en meldingen over de gang van zaken bij De Meiboom, aldus een woordvoerster donderdag. Onder meer dierenorganisatie House of Animals vroeg de gemeente op te treden tegen „enorme drukte op de parkeerplaats bij de handelaar in Diessen, waaruit blijkt dat de handel op volle toeren draait.”

Welke regels precies zouden zijn overtreden, is vooralsnog onduidelijk. De Meiboom ontkent bij monde van de eigenaar dat er van grote drukte sprake is geweest, zo zegt hij tegen De Telegraaf.

Volgens House of Animals adverteert het bedrijf onder 25 verschillende namen op Marktplaats.nl met puppy’s. Er zouden vijftig tot zestig jonge hondjes per week vanuit Hongarije bij het bedrijf worden afgeleverd. „Daar schuilt veel verborgen dierenleed achter”, meent de dierenclub.

Hondenpension

Hilvarenbeek laat handhavers controleren of De Meiboom zich aan de sluiting houdt. De gemeente is ook gestart met een onderzoek naar de gang van zaken rondom het bedrijf. Het hondenpension van De Meiboom mag wel open blijven, uitsluitend voor het brengen en ophalen van dieren, aldus de gemeente.

De Meiboom in Diessen tempert donderdagmiddag telefonisch de beschuldigingen. „Er is veel vraag naar pups, zeker in deze tijd. De afspraken worden ruim ingepland. Een drukte binnen is het absoluut niet geweest. Het is mij totaal niet duidelijk wat er nu precies mis is. Het is stemmingmakerij.”

Tips of beelden? App naar onze Whatsapp-tiplijn. Zet ons nummer in je telefoon: +31 613650952.