Nieuws/Buitenland
51444
Buitenland

Vriendengroep dood gevonden

Duits dorp geschokt om tuinhuisdrama

Arnstein - De inwoners van Arnstein, een dorpje bij Würzburg in Beieren dat ruim 8000 inwoners telt, zijn in diepe rouw gedompeld nadat er zondagochtend zes dode tieners waren aangetroffen in een tuinhuisje. „Het is een verschrikkelijke klap voor ons om zoveel jonge mensen te verliezen”, aldus locoburgemeester Franz-Josef Sauer (CSU).

De vriendengroep vierde een feestje in de tuin van een van hen, maar stierven alle zes binnen enkele uren. Zondagochtend nam een bezorgde vader poolshoogte. In het huisje in zijn tuin vond hij de levenloze lichamen van zijn zoon en dochter en hun vrienden.

De dag na de gruwelijke ontdekking is nog altijd niet duidelijk waaraan de zes jongeren zijn overleden. In Duitse media wordt voorzichtig geopperd dat een kapotte kachel de oorzaak zou kunnen zijn. Maar de politie benadrukt dat het in deze fase van het onderzoek nog onmogelijk is om dat met zekerheid te zeggen. „De omstandigheden zijn nog onduidelijk”, laat politiewoordvoerder Björn Schmitt maandag weten. Het wachten is nu op de autopsie.

Brandweercommandant Jürgen Illek, die zondagochtend ter plaatse kwam, zegt tegen de Duitse krant Main Post dat hij in zijn lange carrière veel doden heeft gezien, maar dat deze zaak het schokkendst is. „Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt.”

Maandagavond organiseert de kerk in Arnstein een herdenkingsbijeenkomst voor de slachtoffers. Drie van hen komen uit het dorp; twee anderen uit het nabijgelegen plaatsje Eußenheim en het zesde slachtoffer uit Wasserlosen.