Nieuws/Binnenland
51488
Binnenland

Eis roofmoord Tilburg: negen jaar en tbs

BREDA - Tegen oud-jeugd-tbs’er Sherwin W. uit Spijkenisse is maandag in de rechtbank in Breda negen jaar en tbs geëist. Hij zou bij een roofoverval op 15 september 2015 in Tilburg Mick Pitai (48) hebben doodgeschoten.

Bij de overval werden gouden sieraden, geld en twee kilo wiet gestolen. Aanwezigen werden door twee overvallers met tape vastgebonden. Het uiteindelijke slachtoffer ook. Die werd vervolgens meegenomen naar boven, waar hij los kwam. Daarop zou W. Pitai in de borst hebben geschoten, al zei hij maandag zelf dat het wapen in de worsteling per ongeluk was afgegaan.

ZIE OOK: Tbs’er moordt tijdens verlof

’Brutaal en gewetenloos’

W. was eerder die dag vertrokken uit een jeugd-tbs-kliniek om te gaan werken, een regeling waarvoor hij toestemming had. Hij zat daar vanwege eerdere geweldsincidenten. De officier noemde de verdachten ,,brutaal en gewetenloos''.

Advocaat David Rutten van W. pleitte voor vrijspraak van doodslag, maar vond dat diefstal bewezen kan worden. Hij vroeg geen tbs op te leggen, omdat er volgens deskundigen nu geen stoornis is vastgesteld.

Dinsdag strafeis tweede overvaller

De strafeis tegen de tweede overvaller Adil el B. klinkt pas dinsdag. Officier van justitie Teuntje Gudde zei maandag al wel dat ze hem, ook een oud-jeugd-tbs’er, even verantwoordelijk houdt voor het dodelijke schot als de schutter.

El B. heeft ook nog verschillende andere feiten op zijn dagvaarding staan, waaronder een schietpartij op 4 september 2015 in Spijkenisse, een inbraak en vuurwapenbezit.