Nieuws/Binnenland
51723
Binnenland

’Ieder voor zich’ in Veiligheidsregio Zeeland

MIDDELBURG - Bij de Veiligheidsregio Zeeland werken bestuur en medewerkers vaak langs elkaar heen. Bovendien worden te veel taken aan te weinig medewerkers gegeven. Dat blijkt uit een onderzoek van bureau Twynstra Gudde dat het functioneren van de veiligheidsregio tegen het licht hield.

Vaak worden besluiten ook genomen zonder eerst een grondige analyse van een probleem. Bovendien wordt niet in de gaten gehouden hoe goed het beleid werkt waardoor het niet kan worden aangepast. Er is zelfs een cultuur ontstaan waarin een nieuw besluit wordt genomen als een eerder besluit niet wordt opgevolgd. Met interne expertise wordt niet genoeg gedaan en de ingehuurde externe experts hebben mede daardoor geen draagvlak.

De Veiligheidsregio kampt daarnaast met financiële problemen. De aangesloten gemeenten tonen bovendien „nauwelijks bereidheid” hier iets aan te doen. De vele problemen binnen de organisatie leiden ertoe dat werknemers gefrustreerd raken en zich niet gehoord voelen. Ook is het ziekteverzuim daardoor hoog.