Nieuws/Buitenland
51836
Buitenland

Verdachte Quebec aangeklaagd voor moord

Alexandre Bissonnette

Alexandre Bissonnette

QUEBEC - De Frans-Canadese student Alexandre Bissonnette is de enige verdachte van de dodelijke schietpartij in een moskee in Quebec. De student is maandag aangeklaagd voor moord met voorbedachte rade op zes mensen. Bisonette is ook aangeklaagd voor vijf pogingen tot moord, zo blijkt uit de aanklacht.

Alexandre Bissonnette

Alexandre Bissonnette

Onder de slachtoffers zijn een slager, een hoogleraar, een apotheker en accountant. Na de aanslag arresteerde de politie twee verdachten. De ene, een man van Marokkaanse afkomst is inmiddels vrijgelaten. Hij wordt beschouwd als een ooggetuige. Ook de conciërge van de moskee kwam bij de schietpartij om het leven. Vijf slachtoffers van de schietpartij liggen nog in kritieke toestand in het ziekenhuis. Twaalf slachtoffers hadden lichte verwondingen.

Canadese premier Justin Trudeau noemde het terroristische aanslag. De politie heeft nog geen motief bekendgemaakt voor de schietpartij.

Volgens Canadese media is Bisonnette 27 jaar. Hij studeerde aan de oudste Franse universiteit van Noord-Amerika: Université Laval.