Nieuws/Buitenland
519952506
Buitenland

Dodental ingestort flatgebouw Florida loopt op naar 36

Reddingswerkers op de plek waar het

Reddingswerkers op de plek waar het

SURFSIDE - Het aantal bevestigde doden na de instorting van een appartementencomplex in Surfside bij Miami is gestegen van 32 naar 36. Er zijn nog vier slachtoffers gevonden, zei burgemeester Daniella Levine Cava van Miami-Dade County. Er worden nog altijd tientallen mensen vermist.

Reddingswerkers op de plek waar het

Reddingswerkers op de plek waar het

De hoop dat er nog overlevenden worden gevonden in het gebouw met ongeveer 130 appartementen dat op 24 juni instortte, is vervlogen. De Amerikaanse president Joe Biden heeft dinsdag contact opgenomen, aldus Levine Cava. Hij wilde volgens haar ervoor zorgen dat de families en de overlevenden in Surfside de steun krijgen die ze nodig hebben. De burgemeester zegt zeer dankbaar te zijn voor de voortdurende steun die ze van de president krijgt.

Reddingswerkers hebben de zoektocht naar slachtoffers maandag hervat, na een onderbreking om de instabiele overblijfselen van het complex met hulp van explosieven neer te halen. Dat gebeurde mede vanwege een tropische storm die het bergingswerk in gevaar kon brengen. Sindsdien zijn negen lichamen geborgen. Het bergingswerk wordt bemoeilijkt door uitlopers van de naderende storm Elsa.