Nieuws/Buitenland
522083854
Buitenland

FBI: gevonden lichaam is van verloofde Gabby Petito

Brian Christopher Laundrie (l.) en zijn verloofde Gabrielle ’Gabby’ Petito.

Brian Christopher Laundrie (l.) en zijn verloofde Gabrielle ’Gabby’ Petito.

SARASOTA - Het lichaam dat gevonden is in een natuurgebied in Florida is dat van Brian Laundrie (23), de verloofde van de 22-jarige Gabby Petito. De FBI heeft het lichaam geïdentificeerd aan de hand van zijn gebit, meldt een woordvoerder donderdag. Petito werd op 19 september na een zoekactie van bijna een maand gewurgd teruggevonden. De vermissing van Petito was groot nieuws in de VS en elders.

Brian Christopher Laundrie (l.) en zijn verloofde Gabrielle ’Gabby’ Petito.

Brian Christopher Laundrie (l.) en zijn verloofde Gabrielle ’Gabby’ Petito.

De FBI heeft de ouders van Laundrie ingelicht over zijn dood, de advocaat van het gezin vraagt momenteel om „respect voor de familie.” Er zullen geen interviews aan media worden gegeven.

Het lichaam van Laundrie werd woensdag gevonden in het moerassige natuurgebied Carlton Reserve, niet ver van zijn ouderlijk huis. Er werden ook een rugzak en een notitieboekje van hem gevonden.

De zoektocht werd de afgelopen tijd bemoeilijkt door verraderlijke omstandigheden, omdat het gebied vol water stond waar ook slangen en krokodillen in leven. Politiechef Carmine Marceno liet donderdag aan CNN weten dat het daarom „niet zoals het doorzoeken van een huis of een auto is.” Er moest met drones, onderwaterapparatuur en speurhonden worden gezocht.

Aangeklaagd voor fraude

Laundrie werd eerder door de FBI aangemerkt als een „persoon van belang” in het onderzoek naar de vermissing van Petito. Hoewel hij nooit strafrechtelijk is beschuldigd van moord op haar, werd hij wel aangeklaagd voor fraude met de bankpas van zijn verloofde.

Laundrie en Petito reisden maandenlang door de Verenigde Staten en deden daarvan verslag op Instagram en YouTube. Nadat Laundrie op 1 september alleen was teruggekeerd bij zijn ouders in Florida, gaven Petito’s ouders hun dochter als vermist op. Kort daarna verdween Laundrie. Volgens zijn ouders was hij niet teruggekeerd van een kampeeruitje. Enkele weken later werd Petito’s lichaam gevonden in de staat Wyoming. Zij bleek te zijn vermoord.

De doodsoorzaak van Laundrie is nog niet vastgesteld. Wat er precies gebeurd is met het stel blijft voor rechercheurs vooralsnog een raadsel.