Nieuws/Binnenland
522767198
Binnenland

Meisje (15) doodgereden, mogelijk straatrace

Heerhugowaard - Een 15-jarig meisje is woensdagavond om het leven gekomen toen zij in Heerhugowaard op de fiets werd geschept door een auto. De bestuurder en een andere automobilist zijn aangehouden. De politie onderzoekt of er mogelijk sprake was van een straatrace.

Het meisje werd aangereden op de Westtangent, een lange weg waar ’s nachts wel vaker straatraces worden gehouden. Ze overleed ter plekke aan haar verwondingen.

Uit onderzoek is gebleken dat ook een tweede personenauto betrokken was bij de aanrijding. De toedracht van het ongeluk wordt nog onderzocht. Beide automobilisten, een 26-jarige en een 28-jarige man uit Heerhugowaard, zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hun rijbewijzen en telefoons zijn in beslag genomen.

Volgens een woordvoerster is het nog te vroeg om uitspraken te doen over het onderzoek. Getuigen die iets gezien of gehoord hebben, worden opgeroepen zich te melden.

Weet u meer, of heeft u tips? Neem dan contact op met onze verslaggever Chris Ververs door te mailen naar [email protected]