Nieuws/Binnenland
524175496
Binnenland

Latijns-Amerikaanse kopstukken achter mega meth-labs opgepakt

DEN HAAG - De politie heeft vier personen aangehouden, die ervan worden verdacht betrokken te zijn bij enorme drugslabs in Nederland waar crystal meth werd geproduceerd. Onder hen ook drie verdachten uit Latijns-Amerika.

De verdachten zijn in de leeftijd van 40 tot 46 jaar. Het gaat om een man uit Den Haag, een vrouw met de Colombiaanse nationaliteit, een man uit Mexico en een man uit Ecuador, meldt de politie maandag

De vier zijn betrokken bij onder meer het eerder ontdekte drugslab in een schuur in Achter-Drempt - het grootste tot nu toe in Nederland - en een bijzonder ingenieuze installatie op een binnenvaartschip in Moerdijk, vermoedt het Openbaar Ministerie. De vier zitten in beperking en mogen alleen contact hebben met hun raadsman. Het onderzoek loopt nog, meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Bij invallen in zeven woningen in Amsterdam, Den Haag, Rijswijk en Wassenaar en een loods in Boskoop zijn gegevensdragers in beslag genomen, net als tienduizenden euro’s en twee auto’s, aldus de politie.