Nieuws/Binnenland
524681693
Binnenland

19 zieke katten uit vervuild vakantiehuis in Woensdrecht gehaald

De Dierenbescherming heeft 19 katten uit een vervuilde vakantiewoning in de gemeente Woensdrecht gehaald. Een poes was zo ernstig uitgedroogd dat besloten is haar in te laten slapen.

„Huisje ernstig vervuild, zware ammoniaklucht, vol met spullen en een enorm vlooienprobleem, twee overvolle kattenbakken...”, aldus een van de inspecteurs die de dieren aantrof. Een poes moest geopereerd worden omdat ze een baarmoederontsteking had.

De eigenaar noemde zijn katten ’zijn kinderen’, aldus de Dierenbescherming, maar zag na meerdere gesprekken toch in dat het zo niet langer kon. Hij heeft van 13 van de 19 katten afstand gedaan. In een behandelplan voor de overige dieren is afgesproken dat hij voor schone huisvesting en frisse lucht moet zorgen.

Met de meeste katten gaat het inmiddels weer goed. „Er zitten vreselijk lieve knuffelkatten tussen. Als ze wat meer zijn aangesterkt worden ze gecastreerd of gesteriliseerd en zijn de gebitten en eventuele andere ingrepen aan de beurt. Al met al zijn onze collega’s nog wel even zoet met alle katten voordat ze klaar zijn voor een nieuw thuis.”