Nieuws/Binnenland
526233585
Binnenland

OM: DNA van Darrel L. op mes dodelijke steekpartij bij pier Scheveningen

DEN HAAG - De 19-jarige Rotterdammer Chuchu die tijdens een vechtpartij op klaarlichte dag op de Pier in Scheveningen om het leven kwam, is twee keer gestoken. De gebruikte messen met sporen, werden hierna meteen weggegooid in een naast de Pier gelegen afvalbak en vrijwel meteen door de politie eruit gevist.

Dit bleek dinsdagochtend tijdens de eerste pro-formazitting waarbij twee verdachten, de 20-jarige Roan W. en de 20-jarige Darrel L. zich bij de Haagse rechtbank moesten verantwoorden voor hun rol op de bewuste 10 augustus.

De officier van justitie zette dinsdag kort uiteen hoe de fatale vechtpartij in hun ogen was verlopen. Hierbij zou het slachtoffer Cennethson ’Chuchu’ Janga terwijl hij tussen de twee verdachten doorliep op de Pier zijn neergestoken. Een verwonding in zijn hart was fataal. Een andere lichte verwonding in zijn buik niet. „Een van de verwondingen had een gang van 11 centimeter en de andere van 5. Dat lijkt er op dat er twee verschillende formaat messen werden gebruikt”, aldus de officier. Overigens liet de rechtbank weten meer onderzoek te willen naar de wapens en de verwondingen.

Chuchu kon nog naar de uitgang van de Pier lopen maar zakte daar in elkaar en overleed niet veel later. Volgens het OM zouden L. en W. steekbewegingen hebben gemaakt op het moment dat het slachtoffer over de Pier tussen hen door liep. Hierna zou L. twee messen hebben weggegooid en W. een klapmes, een rode bandana en zijn zonnebril.

Dna

Op het handvat van een mes is het dna gevonden van de 20-jarige Darrel L. en bloed van het slachtoffer. Ook op het klapmes zat bloed van de om het leven gekomen jongen. Het logo van dit steekwapen komt overeen met het merk op het hoesje dat W. in zijn tas had. Verder is op camerabeelden ook te zien dat de twee verdachten spullen weggooien in de vuilnisbak, zei de officier.

Beide jongens ontkennen betrokken te zijn bij de fatale steekpartij. Ze waren wel op de Pier maar meer om te chillen. „Ik ben verder ook niet betrokken bij drillrapgroepen of de ruzie”, zegt de jongen. Ook L. was er niet om te vechten, zo stelde hij. „Er was een afspraak met meisjes”, gaf hij aan. „Ik wist niets van een mogelijke confrontatie. Ik vind het heel erg wat er is gebeurd, maar ik heb niemand vermoord.”

Beide verdachten blijven in voorlopige hechtenis. Een andere verdachte in de zaak, de eveneens 20-jarige Tyrece Raoul Balbin is nog voortvluchtig. Tegen hem is een opsporingsbevel. Hij zou met een vuurwapen betrokken zijn geweest bij de uit de hand gelopen vechtpartij tussen twee drillrapbendes, een uit Rotterdam en een uit Amsterdam. De groepen zouden de confrontatie hebben opgezocht. Volgens justitie is de ruzie nog steeds gaande.

Heeft u tips? App naar onze whatsapp tiplijn. Zet ons nummer in je telefoon: +31 613650952