Nieuws/Binnenland
52963
Binnenland

Acht jaar cel geëist voor beschieten agenten

ALMELO - Een 23-jarige man uit Enschede moet wat justitie betreft acht jaar de gevangenis in omdat hij tijdens een wilde achtervolging vanuit een rijdende auto op politieagenten schoot. De officier van justitie beschuldigt de man van poging tot moord. Dat de agenten ongedeerd bleven, was volgens hem een kwestie van geluk. „Er zat die avond een beschermengeltje op hun schouders.”

De achtervolging begon vorige zomer in Deventer, toen agenten een mogelijk gestolen auto zagen rijden. Toen ze die aan de kant probeerden te zetten, ging de bestuurder er met hoge snelheid vandoor. Volgens de agenten hing de bijrijder op zeker moment uit het raam met een revolver. Een kogel ketste af op de motorkap en de voorruit van de politieauto.

Uiteindelijk stopte de auto in Holten en zetten de man uit Enschede en de bestuurder, een dertigjarige man uit Hoogkarspel, hun vlucht te voet voort. Na een zoekactie werden ze opgepakt. Tegen de man uit Hoogkarspel eist het Openbaar Ministerie elf dagen cel wegens heling van de auto. Dat hij medeschuldig zou zijn aan de beschieting, valt volgens het OM niet te bewijzen.