Nieuws/Binnenland
534911176
Binnenland

Man (68) mishandeld en gediscrimineerd in Amsterdam Nieuw-West

Beeld ter illustratie

Beeld ter illustratie

AMSTERDAM - Een man van 68 jaar is vorige week zondag zwaar mishandeld op de Meer en Vaart in Amsterdam Nieuw-West. Hierbij zijn discriminerende opmerkingen gemaakt, meldt de politie donderdag. Via een Facebook-bericht van belangenorganisatie Pink Nieuw-West laat het slachtoffer weten dat het om anti-lhbti-geweld gaat.

Beeld ter illustratie

Beeld ter illustratie

De man was samen met zijn partner op weg naar huis, toen zij naar eigen zeggen bijna omver werden gereden door een zwarte Mercedes ter hoogte van een coffeeshop. „Wij spraken de bestuurder aan op zijn gedrag. Helaas accepteerde hij dit niet en begon hij ons direct uit te schelden voor vuile homo”, zo valt te lezen in het bericht. De bestuurder wordt omschreven als van Marokkaanse afkomst en rond de 30. De meeste omstanders deden niets en boden geen hulp, aldus de slachtoffers.

Volgens de politie stapte de bestuurder vervolgens uit en volgde hij de mannen terwijl hij dreigende bewegingen maakte en ze uitschold. Uiteindelijk werd er geduwd en geslagen. De 68-jarige man raakte dusdanig gewond dat hij naar het ziekenhuis moest. Van de bestuurder ontbreekt ieder spoor. De politie vraagt mensen die de mishandeling hebben gezien, zich te melden.