Nieuws/Binnenland
53656335
Binnenland

Opnieuw explosief afgegaan op plantsoen bij Leidseplein in Amsterdam

Amsterdam - Opnieuw is er een explosief afgegaan voor een horecazaak op het Kleine-Gartmanplantsoen in het centrum van Amsterdam, vlakbij het Leidseplein. Dat bevestigt een politiewoordvoerder na berichtgeving van AT5. De explosie gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag om 04.10 uur. Niemand raakte gewond.

Wel is er schade aan een raam van het gebouw, waar op dat moment nog personeelsleden aanwezig waren. „De knal is dusdanig hard dat ook het uitgaanspubliek en verschillende politie-eenheden op straat het horen en een schok voelen door hun lijf”, zo meldt de politie.

Deze week was in de nacht van zondag op maandag ook al een ontploffing op het plantsoen. Toen raakten de voordeur en portiek van Café in the City zwaar beschadigd. Volgens een politiewoordvoerder is het nog niet duidelijk of de twee explosies met elkaar te maken hebben. „Deze keer was de explosie op straat, voor een andere horecagelegenheid. Dus niet bij dezelfde horecagelegenheid van een paar dagen geleden.”

Omdat het ’s nachts nog erg druk was in de buurt van het Leidseplein zijn veel mensen getuige geweest van het incident. De politie heeft een aantal getuigen gesproken, die zeker één persoon hebben zien wegrennen in de richting van de Stadhouderskade. Er is vooralsnog niemand aangehouden.