Nieuws/Binnenland
537352602
Binnenland

Zondag opnieuw eenrichtingsverkeer in Kalverstraat om drukte

AMSTERDAM - De maatregelen tegen de drukte op de Wallen en in de Kalverstraat hebben de situatie in de binnenstad van Amsterdam dit weekend wel verbeterd. Toch blijft het er te druk, vooral door grote groepen bezoekers. Daardoor ontstaan mogelijk risico’s voor de volksgezondheid. Dat laat een woordvoerder van de gemeente Amsterdam weten. Aan het begin van komende week volgt een evaluatie en worden eventuele extra maatregelen voorbereid.

Zowel zaterdag als zondag werd op de Kalverstraat tijdelijk eenrichtingsverkeer ingesteld om de toenemende drukte te beteugelen. Het winkelend publiek kon daardoor alleen van de Dam naar de Munt lopen en niet omgekeerd.

De Wallen

Ook op de Wallen gold in de avonden eenrichtingsverkeer. Daar werd het zaterdagavond laat zo druk, dat werd besloten korte tijd een aantal stegen af te sluiten. Ook werd de looprichting van het eenrichtingsverkeer hier en daar omgedraaid om leegloop van het gebied te bespoedigen.

Ook drukte op de Wallen.

Ook drukte op de Wallen.

De Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland kondigde de maatregelen vrijdag aan, in de hoop een toename van het aantal coronabesmettingen tegen te gaan.