Nieuws/Binnenland

Groot Lego-pretpark in Scheveningen

Door Lieke Jongbloed

Het Lego Discovery Centrum in Berlijn.
1 / 2

Het Lego Discovery Centrum in Berlijn.

Hollandse Hoogte

Scheveningen - In de Haagse badplaats Scheveningen komt een groot indoor Lego-attractiepark. De twee betrokken wethouders Karsten Klein en Boudewijn Revis maakten vanmorgen bekend dat het Lego Discovery Centre (LDC) in het voormalige Vitalizeepand op de boulevard komt.

Het Lego Discovery Centrum in Berlijn.
1 / 2

Het Lego Discovery Centrum in Berlijn.

Hollandse Hoogte

Hiertoe wordt het zwaar verwaarloosde pand volledig opgeknapt en krijgt het een grote kelder van 2900 vierkante meter. Het casino dat tijdelijk in het pand zit, verhuist.

In de kelder komen deels met steentjes gebouwde werken, bijvoorbeeld markante Haagse panden, en een grote speelruimte waar de kleintjes zelf aan de gang kunnen gaan. De entree komt op de begane grond met een winkel waar de bouwsteentjes kunnen worden gekocht om thuis mee verder te spelen.

Met de komst van het Lego Discovery Centre komt een langverwachte wens uit van de gemeente en Merlin. Al nadat het thermencomplex failliet ging in 2009 zaten ze aan tafel. Uiteindelijk zijn de onderhandelingen vorig jaar weer opgepakt door het bedrijf en de gemeente. „We hebben nu laten zien dat we graag in Scheveningen investeren en daarnaast komen er nu meer bezoekers”, aldus De wethouders Klein en Revis.

De verwachting is dat LDC Scheveningen vanaf de meivakantie 2019 350.000 bezoekers per jaar gaat trekken. „Dat betekent dat deze mensen 40 euro per dag besteden en voor de economie een enorme opsteker.” Bovendien levert het LDC werk op voor 45 tot 65 mensen.Het wordt het vierde Lego Discovery Centre in Europa en de eerste in Nederland.

Merlin die het LDC naar Scheveningen brengt heeft al het naastgelegen Sea Life Centre in handen.

Lees meer over