Nieuws/Buitenland
541537127
Buitenland

Beet van spin werd Anya (20) bijna fataal: ’Ik was al bang voor spinnen, nu nog meer’

Ter illustratie.

Ter illustratie.

Londen - De Britse Anya Cantrell (20) raadt iedereen aan om spinnenbeten altijd te laten verzorgen nadat ze „dood had kunnen zijn” door een beet van een grote steatoda. Die huisspin komt overal ter wereld voor en heeft een onschuldige beet, maar de wond kan geïnfecteerd raken, zoals bij Anya. De jonge vrouw werd enkele dagen nadat ze werd gebeten met spoed geopereerd nadat haar hand „twee keer zo groot” was geworden. „De dokters zeiden dat ik bijna sepsis had gekregen”, legt ze uit in een video die ze op sociale media zette.

Ter illustratie.

Ter illustratie.

De Britse ging twee dagen nadat ze ’s nachts werd gebeten naar de spoedafdeling met haar gezwollen hand en kreeg antibiotica voorgeschreven. De zwelling minderde niet en haar volledige arm deed pijn. Toen ze voor de tweede keer in het ziekenhuis was, kreeg ze te horen dat ze „moest rusten”, maar een dag later kreeg ze een telefoontje van een dokter.

„Ik moest snel weer naar het ziekenhuis komen”, klinkt het. Daar werd ze met spoed geopereerd en werd een drain geplaatst. De dokters informeerden haar dat ze bijna bloedvergiftiging had opgelopen door de geïnfecteerde spinnenbeet. „Ik had dood kunnen zijn”, aldus Anya. „Ze konden nog net verhinderen dat de infectie mijn bloedbaan bereikte.”

Intussen is ze hersteld, maar ze durft amper nog te slapen omdat ze vreest dat de spin die haar ’s nachts heeft gebeten nog steeds in haar slaapkamer rondloopt. „Ik was doodsbang van spinnen, maar nu doe ik geen oog meer dicht”, vertelt ze. „Voor ik ga slapen, kijk ik in alle spleten en kieren om ervoor te zorgen dat er geen spinnen zitten. Ik ben bang dat er ’s nachts weer iets op mij kruipt en me bijt.”