Nieuws/Binnenland
541620
Binnenland

'Kickbokser onder invloed' sloeg Piet (58) dood

Harlingen - De politie heeft een 35-jarige man uit Harlingen opgepakt die ervan wordt verdacht donderdagnacht in een kroeg in zijn woonplaats een 58-jarige man met fatale afloop te hebben mishandeld. Hij wordt omschreven als een kickbokser die op het moment van het incident onder invloed zou zijn geweest van drank en drugs. Het slachtoffer overleed aan fataal gebleken hoofdletsel.

Harlingers zijn er kapot van en spreken van zinloos geweld. De politie heeft de verdachte op de korrel voor mishandeling met de dood tot gevolg. Het slachtoffer, Piet Lichtendahl uit Kimswerd (gemeente Súdwest-Fryslân), overleed een etmaal na de nachtelijke klap waardoor hij in coma raakte.

Het geweld barstte donderdagnacht rond half vier uit bij een druk café aan de Grote Bredeplaats. Vanwege de populaire Visserijdagen was het druk in Harlingen. Een ooggetuige is hoorbaar triest en ook boos. Want waarom een feestje in een nachtmerrie veranderen?

„De man die sloeg, dacht dat hij een appeltje te schillen had met het slachtoffer. Maar dat was blijkbaar een misverstand, hij had een onduidelijk probleem met iemand anders”, zegt de man, die anoniem wil blijven. „Het slachtoffer heeft het niet zien aankomen. Hij werd van opzij één keer geslagen.” Het slachtoffer stortte van zijn barkruk. „Hij viel achterover en kwam ongelukkig terecht op het hoofd.”

Lees meer: Harlingen kapot om dood Piet