Nieuws/Buitenland
541647
Buitenland

Kinderen gered uit dodelijke smokkeltruck

BRAUNAU - Drie kleine kinderen van vluchtelingen zijn in Oostenrijk van de dood gered, omdat ze door de politie uit de vrachtauto die ze vervoerde, zijn gehaald. Oostenrijkse media meldden zaterdag dat de politie ten noorden van Salzburg vrijdagochtend een verdachte vrachtauto signaleerde en ingreep. In de auto zaten 26 vluchtelingen onder wie drie kinderen, twee meisjes en een jongen van vijf en zes, die door watergebrek de rand van de dood stonden.

Het scheelde niet veel, zei een politiewoordvoerder tegen het Oostenrijkse persbureau APA. De arts die zich over de kinderen ontfermde, zei dat ze het niet veel langer hadden uitgehouden. Ze zijn opgenomen in het ziekenhuis in Braunau.

„De bestuurder gaf helemaal niks om de mensen die achterin zaten. Wij zouden niet eens dieren onder deze omstandigheden vervoeren over de Oostenrijkse snelweg.”

De vluchtelingen uit Syrië, Afghanistan en Bangladesh zaten opeengepropt in de vrachtauto. De chauffeur poogde nog aan aanhouding te ontkomen door gas te geven, maar dat lukte niet. De 29-jarige Roemeense chauffeur is aangehouden.