Nieuws/Binnenland

Muntencollectie van straat geschraapt

Halve Zool bestolen

Door Marcel van den Eng

Recep Isik plakt nieuwe muntjes.

Recep Isik plakt nieuwe muntjes.

foto rené oudshoorn

DEN HAAG - Groot verdriet bij schoenmaker Recep Isik in hartje Den Haag nadat dieven aan de haal zijn gegaan met zijn geplakte muntencollectie voor zijn winkel op straat. Enkele honderden zijn gestolen.

Recep Isik plakt nieuwe muntjes.

Recep Isik plakt nieuwe muntjes.

foto rené oudshoorn

Wie geregeld over de Korte Poten struint op steenworp afstand van het Binnenhof, is het waarschijnlijk niet ontgaan. Voor de deur van schoenmaker De Halve Zool is de straat bezaaid met honderden geplakte munten uit zeker 130 verschillende landen. Recep begon er in het voorjaar zelf mee om de sporen van kauwgom op straat te maskeren. De collectie munten is uitgegroeid tot een ware attractie voor toeristen.

Recep schat dat de dieven nu zeker 250 van zijn munten hebben gestolen. Ze namen de meest waardevolle mee. „Vooral Australische en Amerikaanse dollars, maar ook Aziatische munten”, vertelt de teleurgestelde Turkse schoenmaker.

De dieven zijn gefilmd door een beveiligingscamera in de winkel. „Op de beelden zijn twee mannen te zien die ’s nachts de munten weghalen, maar helaas niet hun gezichten”, zegt Isik.

Volg het laatste nieuws via onze Whatsapp lijn. Zet 06-13650952 in je telefoon en stuur via whatsapp het bericht Nieuws aan. Je krijgt dan een paar keer per dag het nieuws dat je moet en wilt weten.

Lees meer over