Nieuws/Binnenland

Muntencollectie van straat geschraapt

Halve Zool bestolen

Door Marcel van den Eng

Recep Isik plakt nieuwe muntjes.

Recep Isik plakt nieuwe muntjes.

foto rené oudshoorn

DEN HAAG - Groot verdriet bij schoenmaker Recep Isik in hartje Den Haag nadat dieven aan de haal zijn gegaan met zijn geplakte muntencollectie voor zijn winkel op straat. Enkele honderden zijn gestolen.

Recep Isik plakt nieuwe muntjes.

Recep Isik plakt nieuwe muntjes.

foto rené oudshoorn

Wie geregeld over de Korte Poten struint op steenworp afstand van het Binnenhof, is het waarschijnlijk niet ontgaan. Voor de deur van schoenmaker De Halve Zool is de straat bezaaid met honderden geplakte munten uit zeker 130 verschillende landen. Recep begon er in het voorjaar zelf mee om de sporen van kauwgom op straat te maskeren. De collectie munten is uitgegroeid tot een ware attractie voor toeristen.

Recep schat dat de dieven nu zeker 250 van zijn munten hebben gestolen. Ze namen de meest waardevolle mee. „Vooral Australische en Amerikaanse dollars, maar ook Aziatische munten”, vertelt de teleurgestelde Turkse schoenmaker.

De dieven zijn gefilmd door een beveiligingscamera in de winkel. „Op de beelden zijn twee mannen te zien die ’s nachts de munten weghalen, maar helaas niet hun gezichten”, zegt Isik.

Volg het laatste nieuws via onze Whatsapp lijn. Zet 06-13650952 in je telefoon en stuur via whatsapp het bericht Nieuws aan. Je krijgt dan een paar keer per dag het nieuws dat je moet en wilt weten.

Lees meer over

jodijk1
06 okt. 2017 23:50

Blij toe dat hij niewe munten krijgt. Nu je cameras vervangen voor betere.

spanco643
06 okt. 2017 15:05

Had ie al kunnen voorzien. Hij heeft toch waardevolle spullen voor het grijpen op straat gelegd (geplakt) ! Moet je nodig net als in Amsterdam doen ! Ben je al de volgende dag alles kwijt.

M.Bosse
06 okt. 2017 12:49

heb ik altijd met dure auto's die s'nachts op straat staan...net of je een zak met E30000,- op straat zet en het normaal vindt dat hij er de volgende dag nog staat!!!

ineke454
06 okt. 2017 12:23

Het is ook naïef om te denken dat die muntjes zouden blijven liggen. In Nederland moet je alles achter slot en grendel bewaren anders wordt het gestolen. Als je je fiets buiten laat staan is die ook weg de volgende ochtend. Met munten precies hetzelfde zou ik denken.

JopieS
06 okt. 2017 11:48

geld ligt op straat dus............

EDJE
06 okt. 2017 11:43

Leuk initiatief van deze ondernemer! Triest dievenvolk dat die muntjes van de vloer schraapt.