Nieuws
542063
Nieuws

Wat staat er deze week in VROUW magazine?

'Ik wil me niet langer verstoppen'

GEEN - Elke vrijdag komt er een nieuw VROUW magazine uit: boordevol persoonlijke verhalen van vrouwen en columns van vaste gezichten Sandra Schuurhof, Daphne Deckers en Bert Dijkstra. Nu ook op VROUW.nl: een blik op alles wat je deze week in VROUW magazine week 36 terugleest.

‘Ik wil me niet langer verstoppen’

 

Door een ziekte is er niets meer over van het ooit zo gave gezicht van Jasmin Bam (43). Ze komt de deur nauwelijks nog uit, behalve voor haar zoontje Riley (9). Maar na vijf jaar van isolement wil deze alleenstaande moeder haar oude leven terug.

‘’De ene dag sta ik op en denk ik: het gaat de goede kant op. De andere dag begint mijn huid weer te kriebelen, te kloppen en te zweren. Die onzekerheid is het ergst: zou het blijven zoals het nu is? Het begon met één pukkeltje, maar het werden er snel meer. Ik had een gave huid, dus mensen vroegen wat er was. Op een ochtend in 2010 werd ik wakker en was het zó erg dat ik mijn leidinggevende belde: ‘Ik ga niet naar buiten, ik lijk wel een monster!’ En ik was echt niet iemand die zich zomaar ziek meldde. Je had mijn gezicht moeten zien toen hij me bij de bedrijfsarts zag… Hij was in shock: ‘Wat is er met jou gebeurd?!’’’

>> Benieuwd naar het volledige verhaal van Jasmin? Je leest het interview deze week in VROUW Magazine.

‘Stop nou eens met kopiëren’

 

Als iemand de kledingstijl van ‘de Nederlandse vrouw’ kent, is het Marian Wigger wel. Jarenlang ontwierp ze kleding voor het merk Turnover, nu steekt ze al haar tijd en energie in ontwerpen voor haar eigen label.

Het nieuwe seizoen staat voor de deur, wat zijn volgens jou de trends die ertoe doen?

‘’Ik doe niet aan trends. Vroeger wel, maar toen waren ze duidelijk. Noem eens een eenduidige trend?’’’

Ehm…

‘’Precies’’

Kun jij het ontbreken van één grote trend verklaren?

‘’Je krijgt alles zo in je gezicht geduwd. Denk bijvoorbeeld aan streetstyle fotografie, fotografen die zogenaamd alleen mooie mensen vastleggen. Ze zien er allemaal hetzelfde uit. Ze doen elkaar na, er zit niets origineels tussen. De meisjes dragen een hoedje, houden hun tas in de elleboog. Het irriteert me. Als je mij vraagt wat de trend is, dan is het dat iedereen er hetzelfde uitziet. Mensen denken niet meer na, maar kopieëren elkaar. Lekker makkelijk en veilig toch? Val je in elk geval niet zo op. Om dat monotone beeld te doorbreken, moeten mensen weer zélf nadenken.’’

>> Het volledige interview met Marian lees je in VROUW Magazine!

Toch nog topmodel!

 

'Te brede heupen', kregen deze vrouwen te horen van het modellenbureau. Ze moesten afvallen, maar weigerden zichzelf uit te hongeren. Gelukkig maar, want nu hebben ze succes met hun natuurlijke maat.

Nienke van der Peet

Wat? Woont in New York en werkt als fulltime model voor modellenbureaus in Amerika, Engeland en Nederland. Maat? 42/44

Ik vind het raar… ‘’Dat er nog nooit een curve model heeft meegedaan aan Holland’s Next Topmodel. Daarom had ik me dit jaar opgegeven. Ik kreeg de meeste voorkeursstemmen, maar werd toch niet toegelaten. Een teleurstelling, het zou zo’n goed voorbeeld zijn geweest voor jonge meiden die niet in het standaard plaatje passen. Tegelijkertijd werd ik overspoeld met berichtjes van meisjes: ‘Nu ik jouw foto’s zie, voel ik me veel beter over mijn lichaam.’ Anderen inspireren is mijn doel. Ik wil laten zien dat schoonheid veel meer is dan dun zijn.’’

>> Benieuwd naar het volledige verhaal van Nienke en de verhalen van de overige plus size modellen? Je leest het in VROUW Magazine!

Kan dit op kantoor?

 

Elke ochtend is het wikken en wegen: wat trekken we nu weer aan en is het wel geschikt voor het werk? Modejournalist Michou Basu neemt nog even de vuistregels en de nieuwe trends met je door.

Lijstjes. Mijn collega’s weten dat ik er een hekel aan heb. De 10 mooiste schoenen voor de herfst, of 5 lippenstiften waar je niet zonder kunt, 8 tips voor elk figuur. Toegegeven, het leest leuk, erg leuk zelfs. Maar die tips zijn zo algemeen en met weinig effect. Denk maar aan de witte legging. Die is door iedereen tien miljoen keer ‘uit’ verklaard. En kijk eens om je heen… Toch hebben veel mensen behoefte aan een leidraad, zodat ze zich van hun beste kant kunnen laten zien. En ik geef toe: er is zoveel te koop dat een gidsje met vuistregels en aanwijzingen verrekte handig is. Geen voor de hand liggende weetjes, die bedenk je net zo makkelijk zelf….’’

>> Benieuwd naar Michou’s gouden tips voor kleding op het werk? Je leest het deze week in VROUW magazine!

Elke vrijdag VROUW magazine in de bus? Neem dan een (weekend)abonnement op De Telegraaf.