Nieuws/Binnenland
542124
Binnenland

Weer geweld in azc Winterswijk

WINTERSWIJK - Opnieuw is het asielzoekerscentrum in Winterswijk opgeschrikt door geweld. Binnen de muren van het centrum was donderdagavond een steekpartij.

Een persoon is naar het ziekenhuis gebracht, zei een politiewoordvoerster. De aanleiding voor de steekpartij in het azc in de Amstelstraat is onduidelijk. Ook is niet bekend wat de identiteit van het slachtoffer is en wie er bij het steekincident betrokken waren.

Twee weken terug was het AZC in Winterswijk ook al toneel van geweld. Toen schoten agenten een 27-jarige asielzoeker uit Kameroen in zijn voet, omdat de man was doorgedraaid. De man had een brandblusser gepakt en een paal uit de grond had gerukt. Daarmee wilde hij mensen te lijf gaan. De asielzoeker is een teen kwijtgeraakt door het schot van de politie.

In het azc in Winterswijk is plaats voor vijfhonderd bewoners. Het complex aan de Amstelstraat is in het begin van deze eeuw speciaal voor de opvang van vluchtelingen gebouwd. Het centrum bestaat uit zelfstandige wooneenheden, die later eventueel ook geschikt zijn als senioren- of starterswoningen.