Nieuws/Buitenland
542184307
Buitenland

Rechter: vrouwen verplicht in quarantaine na borstvergroting in Dubai

Foto van de zee in Dubai, ter illustratie.

Foto van de zee in Dubai, ter illustratie.

Londen - Twee vrouwen moeten verplicht in quarantaine nadat zij voor een borstvergroting naar Dubai waren afgereisd. Dat heeft de rechtbank in Dublin bepaald. Ook zijn de paspoorten van de vrouwen in beslag genomen.

Foto van de zee in Dubai, ter illustratie.

Foto van de zee in Dubai, ter illustratie.

Niamh Mulreany (25) en Kristie McGrath (30) werden vrijdag bij terugkomst op de luchthaven van Dublin gearresteerd. Beide vrouwen waren voor een borstvergroting afgereisd naar de Golfstaat. Volgens de huidige reisbeperkingen moeten mensen die naar het buitenland zijn geweest, veertien dagen in quarantaine blijven. Een overtreding kan leiden tot een boete van omgerekend 2000 euro. Dat meldt de Irish Independent.

Geen toegang tot vlucht

Ondanks het feit dat de vrouwen bij hun vertrek in Dubai een negatieve testuitslag konden laten zien, werden zij niet toegelaten tot de vlucht omdat ze weigerden de ruim 1800 euro voor een verblijf in het coronahotel te betalen. Ze claimden hier het geld niet voor te hebben en verbleven meerdere dagen op het vliegveld. Uiteindelijk wist de vader van de 25-jarige Niamh in samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken een plek op een vlucht terug naar Ierland te regelen.

Toen de vrouwen bij aankomst in Dublin nogmaals weigerden om in quarantaine te gaan, werden ze aangehouden. Zij moeten van de rechter twee weken in het quarantainehotel verblijven, tenzij ze na tien dagen een negatieve testuitslag kunnen laten zien.

Op 9 april wordt de zaak hervat.