Nieuws/Binnenland
542863
Binnenland

Live: updates, foto’s en video’s

Gevonden jas blijkt van Anne Faber

ZEIST - UPDATE 19.33 UUR - De zoektocht naar Anne Faber (25) gaat vrijdagavond verder. In het Blookerpark in Huis ter Heide is een rugzak gevonden die lijkt op die van de vermiste vrouw. Eerder vandaag maakte de politie bekend dat de jas die dinsdag in de berm in de buurt van de Amersfoortseweg werd gevonden, van haar is.

Onze verslaggever Daniel van Dam volgt de zoektocht op de voet. Zijn tweets lees je onderaan dit artikel.

Dit is de plaats waar de rugzak werd gevonden.

Dit is de plaats waar de rugzak werd gevonden.

De politie vond de rugzak op 150 meter van de vijver in het Blookerpark. Eerder vandaag werd uit onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut duidelijk dat de jas van Faber is.

Volgens de politie wijst alles erop dat de zwarte opoefiets, die donderdag in de vijver werd gevonden, ook van de vermiste vrouw is. Helemaal zeker is het nog niet; onderzoek moet definitief zekerheid geven.

ME’ers in linie

Vrijdag zoekt de mobiele eenheid verder rondom de vijver in het Blookerpark. Zeven busjes zijn richting de vijver gereden. Vrienden, familie en andere vrijwilligers zijn in de loop van de middag het hele gebied gaan uitkammen.

De ME’ers zoeken vrijdagavond in linie naar sporen van Faber.

De ME’ers zoeken vrijdagavond in linie naar sporen van Faber.

Er worden bij de zoektocht ook voortuinen doorkruist. Buurtbewoners vinden dat geen probleem. Bewoonster Alexandra Smit noemt de verdwijning van Faber verschrikkelijk. „Ik krijg hier hier kippenvel van”, zegt ze, de zoekende mensen aanschouwend.

’s Avonds zijn ME’ers in linie door het bos gaan lopen, vlakbij de plaats waar de tas is gevonden. Daar werd ook een speurhond ingezet. Die werd gesommeerd om de plaats te onderzoeken waar de tas werd gevonden.

Leeggepompt

Donderdag zochten forensisch onderzoekers in wateren rond de vindplaats van eerder aangetroffen kleding, waarbij de zwarte opoefiets werd gevonden.

Het zoekgebied: de vijver in het Blookerpark.

Het zoekgebied: de vijver in het Blookerpark.

In de vijver zijn vooralsnog geen andere spullen of sporen gevonden die leiden naar de vermiste 25-jarige Utrechtse. De vijver is volgens de politie inmiddels grotendeels leeggepompt.

Selfie

Anne Faber wordt nu al zeven dagen vermist. Ze verdween op vrijdag 30 september na een fietstocht. Halverwege de tocht stuurde ze een selfie naar haar vriend, die sindsdien niets meer vernam, en alarm sloeg.

Sindsdien zijn familie en vrienden massaal gaan zoeken. Tot dusver zijn er dus enkele voorwerpen gevonden die, bevestigd of vermoedelijk, van Anne zijn. De familie Faber vroeg in een emotionele oproep in De Telegraaf eerder deze week om meer professionele hulp.

Bekijk hier de hele Twitterfeed van verslaggever Daniel van Dam