Nieuws/Binnenland
543225422
Binnenland

’Leraren doen aangifte na geweld door leerlingen’

Bussum - Niet de school zelf, maar meerdere leraren van het Bussumse Willem de Zwijgercollege gaan aangifte doen van bedreigingen en fysiek geweld door enkele leerlingen.

Dat bevestigt rector Jan Adels tegen NH Nieuws. Het gaat om leerlingen die betrokken waren bij de uit de hand gelopen examenstunt op de middelbare school afgelopen vrijdag. Ze zouden tijdens de ongeregeldheden hun leraren hebben aangevallen. „De schrik zit er nog steeds in.”

De examenstunt op de Bussumse middelbare school liep vrijdag uit de hand toen een grote groep examenleerlingen aangeschoten met lege flessen begon te gooien.

Toen de school de jongeren naar huis stuurde, gingen ze wel weg, maar niet naar huis. Ze gingen naar het iets verderop gelegen Sint Vituscollege. Daar gooiden ze met hout en stenen, pleegden ze vernielingen en intimideerden ze leraren. Ook vielen ze leraren fysiek aan.

Nadat de relschoppers ook daar werden weggestuurd, keerden ze terug naar het Willem de Zwijgercollege waar ze de school probeerden open te breken en ook leerkrachten aanvielen. De politie moest ertussen komen om de jongeren uit elkaar te drijven en de rust terug te brengen. Daarbij deelde de politie enkele rake klappen uit.