Nieuws/Binnenland
543477
Binnenland

Bak de lekkerste bal!

Ga naar je oma, of doe het zelf. Maar maak die ene geweldige gehaktbal en win die felbegeerde prachtige prijs, de Telegraaf Gouden Gehaktbal!

Voor wie

De Telegraaf Gouden Gehaktbal is een echte amateurwedstrijd. Een wedstrijd voor alle thuiskokers.

Waar en wanneer

Op zaterdag 19 september zijn de regionale voorrondes en kun je jouw bal inleveren in vestigingen van de Keuken Kampioen op plaatsen door het hele land. Hier zit een deskundige jury klaar. Amsterdammers hebben hun voorronde op zondag 27 september, de dag dat ook de finale in het Amsterdame Food Center aan de Jan van Galenstraat wordt gehouden.

Jury

Natuurlijk proef ik mee. Maar de helden zijn mannen van de VAS, de Vereniging Amsterdamse Slagers. Mannen met witte jassen en hoedjes op die beter dan wie ook de beste bal uit duizenden herkennen. Meestal hebben we in de jury ook de winnaar van de Beste Slagersbal die drie dagen eerder wordt gekozen.

Beoordeling

De jury beoordeelt de ballen op rulheid, vastheid, sappigheid, smaak, vorm, braadtechniek en uiterlijk. Hij mag ook origineel zijn en een beetje anders. Of streekgebonden of juist allochtoon. Als het maar een vreselijk lekkere gehaktbal is.

Inschrijven

Ga naar www.telegraaf.nl/gehaktbal. Daar kan je een inschrijfformulier downloaden. En dan nemen wij contact met je op. De voorrondes zijn altijd ergens bij jou in de buurt, want er zijn overal vestigingen van de Keuken Kampioen. Wij geven je door waar precies jouw voorronde wordt gehouden.

Prijzen

Win je de regionale voorronde dan krijg je in ieder geval de avond voor de finale een superluxe overnachting in de Amsterdamse vestiging van de Hotelschool The Hague. De ballen in de koelkast en ’s morgens naar het Food Center voor een gooi naar de titel. De prijzen zijn prachtig, maar bovenal: winnaar zijn van de Telegraaf Gouden Gehaktbal is echt héél bijzonder. Geen land in de wereld is zo ’gehaktbal’ als Nederland. Win je in Nederland de Gouden Gehaktbal dan ben je dus een beetje ere-Nederlander.

Nog wat extra inspiratie nodig? Lees hier het artikel over oma's geheim