Nieuws/Binnenland
543531
Binnenland

Spanje wint vuurwerkfestival

SCHEVENINGEN - De 36e editie van het internationale vuurwerkfestival in Scheveningen is gewonnen door Spanje. Nederland werd tweede en Italië eindigde als derde. Zo'n 120.000 bezoekers kwamen op de laatste avond van de vuurwerkshow af, maakte de organisatie zaterdag bekend.

Vorige week vrijdag was de eerste avond van het vier dagen durende vuurwerkfestival. De organisatie spreekt van een daverend succes met een recordaantal bezoekers van in totaal 400.000.

Acht landen streden om de titel. Het festival is een soort toernooi, waaraan meerdere landenteams meedoen. Juryleden bepalen wie de mooiste show heeft gegeven.

Zowel voor als na het festival ontstonden verkeersopstoppingen. Vanwege de enorme drukte moesten diverse automobilisten het spektakel missen, liet de Verkeersinformatiedienst (VID) weten. De politie ontraadde mensen op enig moment om naar Scheveningen te komen. Op de A12 richting Den Haag stond het over drie kilometer stil en ook lokale wegen en afritten vanaf de A4 richting Scheveningen liepen vast. Ook het openbaar vervoer ondervond gevolgen: verschillende trams en bussen reden met vertraging. Na afloop van het evenement was het eveneens erg druk. Op foto's is te zien dat het verkeer wederom vastliep.