Nieuws
543903
Nieuws

'Bloederig' dansfeest

Amsterdam - De politie en gemeente Amsterdam volgen met argusogen de plannen voor een bizar dansevenement waarbij het publiek met ’bloed’ wordt besproeid.

Volgens een van de organisatoren, die vanwege het karakter van het evenement anoniem wil blijven, is er veel vraag naar deze zogenoemde ’Blood Rave’ feesten waarbij een sprinklerinstallatie de dansende bezoekers in een hoosbui van ’bloed’ zet. Het idee is overgenomen van de horror-actiefilm Blade uit 1998 waarbij het dansende publiek met bloed wordt besproeid.

„We merken dat vanuit de achterban vraag is naar dit soort Blood Rave feesten”, aldus een van de organisatoren. „Het moet allemaal wat ruiger en bloediger. Zo wordt ook de viering van Halloween in ons land steeds actiever beleefd. Vandaar dat wij met organisatoren van andere dansfeesten de koppen bij elkaar hebben gestoken en voor dit bijzondere evenement hebben gekozen. De Blood Rave vindt op 31 oktober plaats op een vooralsnog geheime locatie in de stad. Momenteel onderzoeken we nog of er speciale vergunningen moeten worden aangevraagd. Er is plaats voor 1500 bezoekers en er is al een speciale sprinklerinstallatie ontwikkeld die 5.000 liter ’bloed’ per uur kan sproeien.”

Lees meer:- Organisatie overweegt echt bloed te gebruiken