Nieuws
544050
Nieuws

Zoekgeraakte koffers

Raken er eigenlijk nog wel eens koffers kwijt tijdens vliegreizen? En als dat u onlangs is overkomen;  hoe was de afhandeling, van vliegmaatschappij én verzekering?

Ik hoor er eigenlijk niet zoveel meer over, zoekgeraakte koffers. Misschien zijn de systemen wel zo geavanceerd geworden dat kwijtraken bijna onmogelijk is geworden. Toch staat iedereen elke keer weer uiterst gespannen naar de bagageband te kijken. Zit ‘mijn’ bagage er wel bij? Om de koffer uiteindelijk met een zucht van verlichting op het karretje te hijsen. 

Een vriendin wijst mij trouwens altijd fijntjes op het verschil tussen kwijt en zoek: kwijt is definitief weg en zoek, dat is gewoon een kwestie van weer vinden.

Dus wil ik graag weten of u weleens het ongemak van een definitief kwijtgeraakte koffer hebt ervaren, en hoe dat werd opgepikt door de maatschappij. Kreeg u genoeg informatie, eventueel een voorschot om tijdens de reis wat kleding aan te schaffen?

En in het geval van zoek en gevonden; hoe lang duurde de vermissing en wat voor voorzieningen werden er geboden? Ik raakte ooit een koffer kwijt, sorry zoek,  op de route Amsterdam-Parijs-Buenos Aires. Met slechts een handtas en reçu van de vermist-balie trok ik de wereldstad in, op zich al een ervaring.

Na twee dagen, ik was inmiddels alweer verder gereisd in Argentinië , werd de bagage keurig netjes achter mij aan gebracht. Een hele organisatie lijkt mij, dus ik ben benieuwd of dat altijd goed gaat. Ik neem sindsdien trouwens altijd een handbagage-trolley mee met voldoende spullen voor drie dagen…

En is het echt einde verhaal voor de koffer: hoe zijn uw ervaringen met de verschillende verzekeringen? Wanneer is schade claimen de moeite waard?

Mailt u mij gerust op [email protected]