544377
Buitenland

'In België gaat alles de lucht in'

Een Belgische Syriëstrijder heeft gedreigd met aanslagen in zijn thuisland. Daarbij kunnen ook onschuldige slachtoffers vallen, en ziekenhuizen en scholen zijn potentiële doelwitten.

Dat schrijft de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws. In de boodschap richt Nouamane zich tot Belgische moslims: ,,Jullie zijn de slapende leeuwen die moeten ontwaken en alle ongelovigen afslachten op straat."

Verviers

Abdellah Nouamane - nomme-de-guerre: Abu Jihad al-Belgiki - heeft het dreigement voor de verandering niet op sociale media geuit, maar in een persoonlijk bericht aan jihadonderzoeker Montasser Al-De'emeh. Die neemt de dreiging bijzonder serieus, zo zegt hij in Het Laatste Nieuws: ,,Het is wel duidelijk dat deze man niet voor zichzelf spreekt, maar in naam van een groep."

Een andere reden om het dreigement serieus te nemen, aldus Het Laatste Nieuws, is dat Nouamane contacten heeft met de groep rond Abdelhamid Abaaoud. Deze Syriëstrijder zou het brein zijn geweest achter de aanslag die begin dit jaar werd verijdeld door invallen in de plaats Verviers.