Nieuws/Binnenland
544776952
Binnenland

Voetgangster (31) zwaargewond na aanrijding op zebrapad: ruiten mogelijk niet ijsvrij

BREDA - De politie heeft woensdagochtend een 38-jarige Bredanaar aangehouden die vlak daarvoor in zijn woonplaats een ernstig verkeersongeval had veroorzaakt. Hij reed met zijn auto een 31-jarige vrouw uit Breda aan, die over een zebrapad liep. De vrouw raakte daardoor zwaargewond. De politie betwijfelt of de automobilist zijn ruiten wel ijsvrij had gemaakt voordat hij ging rijden. Specialisten van de politie gaan dat onderzoeken.

De vrouw is met hoofdletsel naar een ziekenhuis in Tilburg gebracht. Het ongeval gebeurde rond 07.40 uur op de Groenedijk in Breda. Op dat moment hield de politie in Breda en Bavel controles op rijden met beslagen of niet ijsvrije ruiten. Daarvoor werden twee bestuurders bekeurd. Terwijl de agenten met de afhandeling van de bekeuring in Bavel bezig waren, kwam de melding van het ernstige ongeval in Breda binnen.

De politie roept automobilisten op niet de weg op te gaan voordat de ruiten ijsvrij zijn. „Het valt agenten op dat sommige bestuurders dat niet doen waardoor men nagenoeg geen zicht heeft, wat gevaarlijke situaties kan opleveren waarbij soms zelfs een stopteken van de politie niet opgemerkt wordt”, aldus de politie.

.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop