Nieuws/Binnenland
544814
Binnenland

Lijk blijkt van verdwenen vrouw

De dode vrouw die zondag in Utrecht is gevonden, is inderdaad de 45-jarige Sandra Garcia Geraldino, die sinds 31 juli werd vermist. Haar 42-jarige ex-partner zit sinds 5 augustus vast, meldt het Openbaar Ministerie.

Het lichaam is zondag bij de J.M. de Muinck Keizerbrug gevonden door een particulier speurhondenteam. Maandag heeft de recherche de omgeving van de vindplaats afgespeurd en daarbij wat spullen gevonden, die mogelijk te maken hebben met de dood van de vrouw. Dinsdag is sectie gepleegd op het lichaam.

Spoorloos

De vrouw was al ruim twee weken spoorloos. Omdat er al snel aanwijzingen waren voor een misdrijf is de 42-jarige ex-partner aangehouden. In bosschages is zaterdag een lichaam gevonden. Uit de sectie blijkt ook dat ze inderdaad door geweld om het leven is gekomen. De verdachte komt donderdag voor de rechter, alwaar de officier van justitie gaat vragen hem negentig dagen vast te houden. Justitie verdenkt hem van moord, danwel doodslag, en van het wegmaken van een lichaam.

De vrouw kwam uit de Dominicaanse Republiek en verbleef afwisselend in Spanje en in Nederland. Ze zou in de clinch hebben gelegen met haar ex over de voogdij van hun kinderen.