Nieuws/Buitenland
544821
Buitenland

Verdachte moord Anneli deed politie zelf open

De schoonmoeder van een van de verdachten van het ontvoeren en vermoorden van het Duitse meisje Anneli is in shock nu blijkt dat haar 39-jarige werkloze schoonzoon mogelijk achter de moord zit.

"Dit komt als een donderslag bij heldere hemel," zegt de vrouw tegen Bild. Haar dochter is sinds 2007 getrouwd met de verdachte. Ze hebben twee kinderen. De boerderij waar het lichaam van Anneli werd gevonden is eigendom van de schoonmoeder.

"Op donderdag reed hij naar de boerderij, omdat ik die wil verkopen. Hij verzorgde de bezichtigingen omdat ik dat niet kan vanwege mijn gezondheid," zegt ze. "Zaterdag kwam hij terug, maar er leek niets aan de hand."

Een dag later las de schoonmoeder over de ontvoering op internet. "We spraken erover, maar zijn reactie was niet opvallend. Hij zei alleen dat hij veel politie had gezien en dat dat wel cool was."

Ook toen de politie de buren van de boerderij ging ondervragen liet hij niets merken. "Ik vertelde hem dat de buren ons nieuwe adres hadden doorgegeven en dat de politie zou komen. Hij heeft ze zelf opengedaan." De 61-jarige mede-verdachte was toen al opgepakt in Dresden.

Anneli verdween donderdagavond van een landweg in het oosten van Duitsland, waar ze haar hond uitliet. Haar ouders, die een eigen bedrijf hebben, ontvingen een losgeldbrief waarin de ontvoerders 1,2 miljoen euro eisten. In het weekend zochten de ouders de openbaarheid. Ze kwamen met een open brief aan de ontvoerders, waarin ze verzekerden hun eisen in te willigen „om ons kind snel in de armen te kunnen sluiten”.

Waarom Anneli om het leven werd gebracht, is een raadsel.