Nieuws/Binnenland
544887
Binnenland

Heidag wordt stranddag voor kabinet

Het kabinet is op de jaarlijkse informele sessie zojuist uitgeweken naar een strandpaviljoen in Wassenaar. De traditionele heidag is daarmee veranderd in een stranddag.

Pottenkijkers zijn niet gewenst. Waar maandag uitlekte dat het kabinet voor de jaarlijkse informele 'benen-op-tafelsessie' bijeen zou komen op de Beatrixkazerne in Den Haag, bleek dat dinsdag slechts het verzamelpunt te zijn voor vertrek naar een andere locatie.

Even voor 11.00 uur registreerden meerdere fotografen hoe de meeste bewindslieden met de dienstauto aankwamen bij de kazerne. Daar vandaan ging het in twee personenbusjes naar Wassenaar waar ze, na een reeks rotondes en stoplichten, uit het zicht verdwenen. Begin van de middag werd duidelijk dat het gehele kabinet bij strandpaviljoen Sport bij de Wassenaarse Slag zit.

Het kabinet houdt elk jaar een heidag aan het begin van het politieke jaar om in een informele setting naar de toekomst te kijken en het groepsgevoel te versterken. Vorig jaar was deze bijeenkomst in Diepenheim.