Nieuws
544899
Nieuws

Aandeelhouders Imtech krijgen niets van verkoopopbrengst

Er zijn al drie onderdelen van het failliete installatiebedijf Imtech verkocht, waarbij voor in totaal voor €143 miljoen de handelscrediteuren zijn zekergesteld. De aandeelhouders krijgen verder geen cent van de opbrengst.

Dat meldden de curatoren vanochtend vroeg in een persbericht. Ook de meeste andere onderdelen van Imtech zullen worden verkocht, melden bronnen aan De Telegraaf, maar de curatoren maakten bekend dat de aandeelhouders ook van die opbrengst niets zullen krijgen.

Schuldenberg

Imtech kampt met een enorme schuldenberg bij twaalf banken en 26 andere financiers. Die moet eerst worden afgelost. Als er daarna nog iets overblijft, krijgen de aandeelhouders eventueel nog iets. Maar die kans lijkt nihil. De aandeelhouders moeten helemaal achteraan in de rij van schuldeisers aansluiten, na de werknemers, de banken, en de leveranciers (die overigens waarschijnlijk kunnen fluiten naar hun geld).

€17 miljoen

Desondanks noteerde het aandeel vandaag om 12.55 uur 2 eurocent in de plus op 14 eurocent, percentueel goed voor een stijging van maar liefst 16,67%. Aangezien er 121 miljoen aandelen uitstaan, is Imtech nog altijd goed voor een beurswaarde van een kleine €17 miljoen.

Mogelijk is de koersstijging te verklaren door shorters die nu aandelen moeten leveren. Daardoor neemt de vraag naar het aandeel (tijdelijk) toe, waardoor de koers kan stijgen.