Nieuws
544934
Nieuws

Kamperen in de kerk

Avontuurlijke vakantiegangers kunnen tegenwoordig op de meest onverwachte plaatsen slapen als bijvoorbeeld een boomhut of hijskraan. Eeuwenoude kerkgebouwen zijn nu aan het rijtje toegevoegd.

In Groot-Brittannië kan men tegenwoordig kamperen in vier eeuwenoude kerkgebouwen.

Volgens de woordvoerder van  De Churches Conservation Trust is overnachten in een kerk niets nieuws. "Het gebeurt al eeuwen. Bijvoorbeeld door gelovigen op pelgrimstocht. Toen ging het meer om de religieuze ervaring. Slapen in de buurt van relikwieën die vaak in de kerk aanwezig waren, zou goed voor je zijn", vertelt Tom Jones tegenover de Trouw.

Het idee zou in 2014 in het leven zijn geroepen om de groeiende leegstand van kerken tegen te gaan.

Elektriciteit

Geïntereseerden kunnen voor rond de 85 euro per persoon een gehele kerk twee dagen lang huren, waar plaats is voor maximaal 15 personen, inclusief ontbijt.

De gasten zouden met eigen slaapzakken en kussens op veldbedjes, losse matrassen of zelfs op een omgebouwde kerkbanken kunnen overnachten.

Elektriciteit is niet beschikbaar. De kerken worden enkel verlicht met kaarsen.

Champing begon in 2014 met het verhuren van de zeshonderd jaar oude All Saint's Church in Aldwincle, Northamptonshire en is inmiddels uitgebreid naar vier locaties twee in Kent en een bij universiteitsstad Cambridge.

Het is de bedoeling dat de opbrengsten afkomstig van de logees wordt gebruikt voor het onderhoud van de kerken.